- edoc Startseite
- Auflistung nach Autor
Auflistung nach Autor "Mayer-Scholl, Anne"
Anzeige der Publikationen 1-3 von 3
-
2023-05-23ZeitschriftenartikelBakterielle Zoonosen mit Bedeutung für den öffentlichen Gesundheitsschutz in Deutschland – Vorkommen, Verbreitung und Übertragungswege Wilking, Hendrik; Beermann, Sandra; Boone, Ides; Dreesman, Johannes; Fingerle, Volker; Gethmann, Jörn; Lachmann, Raskit; Lamparter, Marina; Mayer-Scholl, Anne; Meinen, Anika; Schöl, Meike; Suwono, BenedittaBakterielle zoonotische Erreger sind häufig Auslöser von Erkrankungen mit teilweise schweren Verläufen. Sie sind wechselseitig zwischen Tieren (sowohl Wild- als auch Haustieren) und Menschen übertragbar. Die Transmissionswege ...
-
2015-03-13ZeitschriftenartikelOutbreak of Trichinellosis Due to Wild Boar Meat and Evaluation of the Effectiveness of Post Exposure Prophylaxis, Germany, 2013 Faber, Mirko; Schink, Susanne; Mayer-Scholl, Anne; Ziesch, Christoph; Schönfelder, Ralph; Wichmann-Schauer, Heidi; Stark, Klaus; Nöckler, KarstenBackground: Food safety authorities discovered that wild boar meat products contaminated with Trichinella spiralis had entered the food chain in Germany in March 2013. Public health authorities issued guidelines for health ...
-
2020-05-13ZeitschriftenartikelParasite detection in food: Current status and future needs for validation Chalmers, Rachel M.; Robertson, Lucy J.; Dorny, Pierre; Jordan, Suzanne; Kärssin, Age; Katzer, Frank; La Carbona, Stéphanie; Lalle, Marco; Lassen, Brian; Mladineo, Ivona; Rozycki, Miroslaw; Bilska-Zajac, Ewa; Schares, Gereon; Mayer-Scholl, Anne; Trevisan, Chiara; Tysnes, Kristoffer; Vasilev, Sasa; Klotz, ChristianBackground Many parasites (protozoa and helminths) can be transmitted through food and lead to infections with high morbidity, as well as disease outbreaks. Although the importance of foodborne parasites (FBP) is recognised ...