Logo des Robert Koch-InstitutLogo des Robert Koch-Institut
Publikationsserver des Robert Koch-Institutsedoc
de|en
Publikation anzeigen 
  • edoc Startseite
  • Artikel in Fachzeitschriften
  • Artikel in Fachzeitschriften
  • Publikation anzeigen
  • edoc Startseite
  • Artikel in Fachzeitschriften
  • Artikel in Fachzeitschriften
  • Publikation anzeigen
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Gesamter edoc-ServerBereiche & SammlungenTitelAutorSchlagwortDiese SammlungTitelAutorSchlagwort
PublizierenEinloggenRegistrierenHilfe
StatistikNutzungsstatistik
Gesamter edoc-ServerBereiche & SammlungenTitelAutorSchlagwortDiese SammlungTitelAutorSchlagwort
PublizierenEinloggenRegistrierenHilfe
StatistikNutzungsstatistik
Publikation anzeigen 
  • edoc Startseite
  • Artikel in Fachzeitschriften
  • Artikel in Fachzeitschriften
  • Publikation anzeigen
  • edoc Startseite
  • Artikel in Fachzeitschriften
  • Artikel in Fachzeitschriften
  • Publikation anzeigen
2017-06-15Zeitschriftenartikel DOI: 10.17886/RKI-GBE-2017-042
Vegetable consumption among adults in Germany
Mensink, Gert
Schienkiewitz, Anja
Lange, Cornelia
Vegetables are part of a healthy diet and can help prevent various chronic diseases. According to the GEDA 2014/2015- EHIS study, 40.4% of women and 23.9% of men eat vegetables on a daily basis. The proportion of women who eat vegetables every day increases with age: from 31.9% of 18- to 29-year-olds to 48.3% of women aged 65 and above. Around one fifth of men under the age of 65 eat vegetables daily; this increases to 35.9% of men aged 65 or above. Across all age groups, women with higher levels of education are more likely to eat vegetables on a daily basis; the same can only be said about men in the 45 to 64 age group. Finally, women and men living in Saxony are most likely to eat vegetables every day; however, the differences between the federal states are marginal.
Dateien zu dieser Publikation
Thumbnail
210L4ZeQCFe8E.pdf — PDF — 4.354 Mb
MD5: 8ee7bcc0cc07e7d20bf519e43dd9c8f0
Zitieren
BibTeX
EndNote
RIS
Keine Lizenzangabe
Zur Langanzeige
Nutzungsbedingungen Impressum Leitlinien Datenschutzerklärung Kontakt

Das Robert Koch-Institut ist ein Bundesinstitut im

Geschäftsbereich des Bundesministeriums für Gesundheit

© Robert Koch Institut

Alle Rechte vorbehalten, soweit nicht ausdrücklich anders vermerkt.

 
DOI
10.17886/RKI-GBE-2017-042
Permanent URL
https://doi.org/10.17886/RKI-GBE-2017-042
HTML
<a href="https://doi.org/10.17886/RKI-GBE-2017-042">https://doi.org/10.17886/RKI-GBE-2017-042</a>