Browsing Journal of Health Monitoring by Subject "ESKIMO II"
Now showing items 1-5 of 5
-
2020-03-04ZeitschriftenartikelConsumption of organic food by children in Germany – Results of EsKiMo II Data from the second Eating study as a KiGGS module (EsKiMo II, 2015–2017), are used to determine the contribution of food produced by organic farming (organic food) to the diet of children aged between six and eleven ...
-
2020-03-04ZeitschriftenartikelEnergy drink consumption among 12- to 17-year-olds in Germany – Results of EsKiMo II Energy drinks are soft drinks that usually contain a large content of caffeine and sugar. Excessive caffeine intake can lead to side effects such as nausea and anxiety. Up to three milligrams of caffeine per kilogram of ...
-
2020-03-04ZeitschriftenartikelFast food consumption among 12- to 17-year-olds in Germany – Results of EsKiMo II Consuming high amounts of fast food can lead to an excessive intake of energy and subsequently promote obesity. Obesity increases a person’s risk for diabetes and cardiovascular diseases. The second wave of the German ...
-
2020-03-04ZeitschriftenartikelKonsum von Energydrinks bei Jugendlichen in Deutschland – Ergebnisse aus EsKiMo II Energydrinks sind Erfrischungsgetränke, die zumeist einen hohen Anteil an Koffein und Zucker enthalten. Eine zu hohe Koffeinzufuhr kann zu gesundheitlichen Nebenwirkungen führen, zum Beispiel zu Übelkeit oder Nervosität. ...
-
2020-03-04ZeitschriftenartikelVerzehr von Bio-Lebensmitteln bei Kindern – Ergebnisse aus EsKiMo II Mit den Daten der zweiten Ernährungsstudie als KiGGS-Modul (EsKiMo II, 2015–2017) wurde der Anteil von Lebensmitteln aus ökologischer Landwirtschaft („Bio-Lebensmittel“) am Lebensmittelverzehr von 6- bis 11-jährigen Kindern ...