Journal of Health Monitoring: Recent submissions
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2020-06-04ZeitschriftenartikelZusammenfassung der World-Café-Diskussion Tisch 2: Evaluation
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2020-06-04ZeitschriftenartikelZusammenfassung der World-Café-Diskussion Tisch 1: Assessment
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2020-06-04ZeitschriftenartikelErfahrungen aus der Abteilung für Infektionsepidemiologie am Robert Koch-Institut
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2020-06-04ZeitschriftenartikelEvidence-based Public Health (EBPH) – Gesundheitspolitische Beratung und Information der Öffentlichkeit
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2020-06-04ZeitschriftenartikelSystematische Reviews in Public Health: Herausforderungen und mögliche Lösungen
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2020-06-04ZeitschriftenartikelNeue Methoden für die Gesundheitsinterventionsforschung
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2020-06-04ZeitschriftenartikelBestandsaufnahme der vorhandenen Evidenz und Schließung von Evidenzlücken – Bericht aus dem National Institute for Health and Care Excellence (NICE)
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2020-06-04ZeitschriftenartikelKonzeptionelle Fragen im Zusammenhang mit der Gestaltung, Durchführung und Bewertung von Interventionen
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2020-06-04ZeitschriftenartikelNeue Herausforderungen im Bereich Evidence-based Public Health und wie man ihnen begegnen kann
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2020-06-04ZeitschriftenartikelHandlungsrelevante Evidenz für Public Health – Der internationale Workshop zu Evidence-based Public Health 2018 am Robert Koch-Institut, Berlin
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2020-05-07ZeitschriftenartikelInfluencing factors of obesity in school-age children and adolescents – A systematic review of the literature in the context of obesity monitoring Around 15% of children and adolescents in Germany are overweight or obese. To support the planning, implementation and evaluation of preventive activities, the Robert Koch Institute (RKI) has developed a population-wide ...
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2020-05-07ZeitschriftenartikelEinflussfaktoren der Adipositas im Schulalter. Eine systematische Literaturrecherche im Rahmen des Adipositasmonitorings In Deutschland haben etwa 15% der Kinder und Jugendlichen Übergewicht oder Adipositas. Um die Planung, Umsetzung und Evaluation präventiver Aktivitäten zu unterstützen, wurde am Robert Koch-Institut (RKI) das bevölkerun ...
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2020-03-18ZeitschriftenartikelThe health of lesbian, gay, bisexual, transgender and intersex people Sex, gender and sexual orientation are diverse, as are the ways of living associated with them. The extent to which people can live a free and self-determined life according to their own body, gender, sexuality and way ...
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2020-03-18ZeitschriftenartikelDie gesundheitliche Lage von lesbischen, schwulen, bisexuellen sowie trans- und intergeschlechtlichen Menschen Geschlechter, sexuelle Orientierungen und die damit verbundenen Lebensweisen sind heterogen. Inwieweit Menschen ihr Geschlecht, ihre Sexualität und ihre Lebensform selbstbestimmt und frei leben können, und mit welchen ...
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2019-12-11ZeitschriftenartikelLimitations in activities of daily living in old age in Germany and the EU – Results from the European Health Interview Survey (EHIS) 2 The health status of older people in Germany can be compared with the health of older people in other European Union (EU) Member States using data on the distribution of limitations in activities of daily living. This ...
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2019-12-11ZeitschriftenartikelEinschränkungen in Aktivitäten des täglichen Lebens im Alter– Ergebnisse des European Health Interview Survey (EHIS) 2 Zur Beschreibung der gesundheitlichen Lage älterer Menschen in Deutschland im Vergleich zu den Mitgliedstaaten der Europäischen Union (EU) dienen unter anderem Informationen zur Verbreitung von Einschränkungen in Aktivitäten ...
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2020-03-04ZeitschriftenartikelUtilisation of canteens offering healthy food choices as part of workplace health promotion in Germany Ensuring that canteens offer employees healthy food choices is a settings-based measure of work-place health promotion. The German Health Update (GEDA 2014/2015-EHIS) surveyed the knowledge and use of canteens with healthy ...
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2020-03-04ZeitschriftenartikelEnergy drink consumption among 12- to 17-year-olds in Germany – Results of EsKiMo II Energy drinks are soft drinks that usually contain a large content of caffeine and sugar. Excessive caffeine intake can lead to side effects such as nausea and anxiety. Up to three milligrams of caffeine per kilogram of ...
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2020-03-04ZeitschriftenartikelConsumption of organic food by children in Germany – Results of EsKiMo II Data from the second Eating study as a KiGGS module (EsKiMo II, 2015–2017), are used to determine the contribution of food produced by organic farming (organic food) to the diet of children aged between six and eleven ...
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2020-03-04ZeitschriftenartikelFast food consumption among 12- to 17-year-olds in Germany – Results of EsKiMo II Consuming high amounts of fast food can lead to an excessive intake of energy and subsequently promote obesity. Obesity increases a person’s risk for diabetes and cardiovascular diseases. The second wave of the German ...